Atletica wil recreatieve en competitieve bewegingsactiviteiten aanbieden met een bijzondere nadruk op sports aerobics. Door het aanbieden van een kwaliteitsvolle sportbegeleiding wil Atletica mensen aanzetten tot ‘lifetime’ sportactiviteit.

Atletica wil iedereen de kans geven om te sporten in een toffe sfeer. De club wil een positieve bijdrage leveren aan een respectvolle en tolerante maatschappij. Eerbied én respect voor elkaar zijn de hoekstenen van Atletica.

Als sportclub streven we ernaar om met de competitie atleten maximale sportieve resultaten te behalen zonder de aspecten gezondheid en ontspanning uit het oog te verliezen.

Wij willen een familiale club zijn waar vriendschap en gezelligheid belangrijk zijn, waar er een band is tussen atleten, trainers, ouders en club die het loutere sportieve overschrijdt, en waar iedereen bereid is een handje toe te steken.

Als vereniging streeft Atletica ernaar een stabiele organisatie te zijn met een financieel gezonde basis, een  degelijk kader en met gekwalificeerde sporttechnische trainers.