Met al reeds drie meet and greets achter de rug, hebben wij nog één iemand te gaan. Wij laten u graag nog even kennis maken met Viktor de Vries, personal trainer van de senior A-atleten van Atletica. 

Viktor de Vries

1. Wie ben jij?

Viktor, Echtgenoot van Gitte en vader van Laïs en Juna. Mij passie is mensen begeleiden naar hun specifieke doelstellingen op lichamelijk en mentaal vlak.

Bijna 20 jaar ben ik actief in de fitnesswereld en de laatste +10 jaar intensief met personal training en coaching. In de tussentijd heb ik heel wat groepslessen gegeven.

Er zijn heel wat sporten die ik graag zelf beoefen, alhoewel niet allemaal met regelmaat. Snowboarden, mountainbiken, maar ook dansen, basketballen of tennissen doe ik graag. In de fitness ben ik vooral met ‘Gymnastics’, Krachttraining, Mobiliteit bezig.

Natuurlijk is mijn gezin mijn prioriteit en doe ik mijn best voldoende kwalitatieve tijd met hen door te brengen. Practice what you preach, en dus wil ik graag de gebalanceerde levensstijl die ik aanbeveel zelf ook leven.

2. Wat is jouw link met Atletica?

Atletica ben ik sinds 2 jaar aan het begeleiden als personal trainer met als doel hen te helpen in het verbeteren van hun algemene fysiek, specifieke kracht en sprongtraining en een stuk functionele mobiliteit. In dit pakket is het sleutelen aan een strak programma dat toch blessure-preventief werkt.

3. Waarom is Sports Aerobics voor jou een unieke sport?

Ik kende de sport niet erg goed, maar de intensiteit, snelheid, impact van de bewegingen op het lichaam en de verschillende energiesystemen die moeten worden getraind maakt het een erg heftige en taxerende sport. Dat maakt het een boeiende discipline om op te werken en de atleten in te zien groeien.

4. Wie is jouw sportvoorbeeld en waarom?

Als kind en jong volwassene volgde ik tennis heel erg op.

Boris Becker en Michael Chang waren jongens die niet per sé het meeste talent hadden of hadden niet de het perfecte lichaam voor die sport, maar het waren wel beiden echte vechters, bijters. Ze gingen steeds door tot het bittere einde, vochten voor elke bal en bleven steeds erg sportief, bij winst en verlies.

Dat is hoe sport geloof ik moet zijn. Genieten, hard werken en omgaan met winst én verlies.

5. Wat is jouw levensmotto?

‘Be the change you wish to see in the world.’

Last but not least, Viktor de Vries